По информация на британското издание "Дейли стар", нападението на полтъргайста срещу продавачката Елиз е станало през изминалите дни в супермаркета Bourtreehill в шотландския град Ървин. 

Подреждайки стоката, служителката в магазина в един момент искала да се опре с крака си на стояща на пода пластмасова кутия, но... някой невидим премества кутията - и момичето пада.  

Инцидентът е заснет от камера за видеонаблюдение, монтирана в супермаркета. Скептици, изгледали даденото видео, твърдят, че Елиз сама е бутнала кутията с крак. 

Но в този случай не е ясно, защо момичето пада толкова естествено, още повече - получава травма, макар и с лека степен.  

 
 

Също така, служителите в дадения супермаркет твърдят, че в магазина им действително има призрак. Той даже си има име - Стейси.

По принцип този призрак е доста доброжелателен, затова въобще не е ясно, защо той така изведнъж е постъпил лошо с момичето. 

Може би той не е харесал, че по време на работа служителката едновременно е флиртувала с мъж? 

Самата Елиз е шокирана от случилото се, пише в. Daily Star. Първо, тя твърди, че не е докосвала с крак кутията, тя се е била преместила сама.

Второ, момичето преди инцидента наистина палаво е разговаряло с мъж в магазина, като тогава е почувствала известен хлад около врата си, а след това тръпки побили гърба ѝ. Секунди по-късно се случил и инцидентът. 

Сега Елиз ходи изплашена из магазина, постоянно се ослушва и следи за своите усещания. Но може ли тя да надхитри полтъргайста? 

Специалистите са убедени, че това е безполезно, от него дори не може да се избяга, дори в друг магазин. 

Ако призракът поиска, той ще ви намери навсякъде.  

Превод и редакция: БЛИЦ