Значително по-малък се оказва откупът за отвлечения Адриан Златков, който бе освободен след 12 дни в плен. 23-годишният син на шефа на "Софавто" бил изхвърлен от малка лека кола с тъмен цвят в района на Пасарел в неделя вечер. Младежът бил с вързани ръце и очи, казват антимафиоти, цитирани от "Телеграф".
Случайни хора видели лутащия се Адриан, но след секунди го разпознали. Качили го в колата и го закарали до бензиностанция на Горубляне, където пристигнал баща му Тони Златков и го прибрал у дома. "Да, платих откуп, благодаря на похитителите, че не са го тормозили", обяви родителят вчера пред медиите.

Похитителите се свързали с Тони ден след отвличането и комуникирали само чрез смс-и. "Похитителите буквално го заливаха със съобщения. Даваха указания", споделят антимафиоти. За да не рискуват обаче живота на момчето с по-остри действия, те били помолени от Златков да стоят настрана, като той сам си водел преговорите, криел информация и не искал да съдейства на 100% на разследващите.

Той предал откупа в събота, като това станало без визуален контакт с бандитите. На няколко пъти му давали инструкции с местоположения, постоянно сменяли координатите, за да проверят дали има опашка от полицаи. Едва щом се убедили, че Златков е сам, му казали къде точно да остави парите. На практика единствено бащата знаел точната сума на откупа. Близки на семейството обаче обясниха, че първоначално са искани 3 млн.лева, след това сумата е спаднала значително на близо 700 000 лева.