Говорих много дълго по телефона с Тони Златков. Не успяхме да се видим, защото бях в чужбина, те се бяха свързали с баща ми преди това. Но все пак говорихме. Казах му, че единственият начин да спаси сина си, е да плати откуп, за съжаление. В една ситуация със заложник нищо не се знае и ти играеш по правилата им. Това разказа синът на една от жертвите на Наглите Иван Киров, цитиран от "Телеграф".
Баща му Киров пък добави, че му звъннали миналата неделя и поискали среща. "Говорихме много кратко, после се свързаха със сина ми. Но за това време успях да им кажа две неща - работете с полицията и особено с психолозите, защото те са хората, които могат да установят, че изчезналият е жив", допълни бизнесменът.

Бандата

"Водихме доста дълъг разговор. Похитителите вече се бяха свързали с тях. Питаха ме колко пари съм дал и как е протекла комуникацията ни", споделя Иван Киров. По думите му Златков не искал много да говори по телефона. Като цяло слушал повече какво му се обяснява. 

"Казах им да са спокойни, да не проявяват агресия и да искат доказателства, че Адриан е жив, защото, ако при отвличането или след това е станал инцидент и е умрял, за какво ще плаща. После нито син, нито пари", допълни Киров-младши. Когато отвлекли баща му, той по същия начин ходил да говори с Ангел и Камелия Бончеви, но не помнел дори какво са му обяснили, защото бил в стрес.

Мъчения

Синът на похитения преди години бизнесмен предположи, че бандата, отвлякла Адриан, не е съставена от отломки от Наглите. "Ако действително са искали 3 млн. лева, а после е платен 1, както се тиражира, не са те. Наглите щяха да поискат много повече и да му вземат много повече. Щяха да пуснат момчето след много по-дълъг период, а не както в случая. Това са хора, които искат бързи пари. На мен в началото ми поискаха 5 млн. евро", категоричен е Иван Киров. 

Похитителите режели уши и пръсти, които пращали на семействата, а в случая с Адриан той не е бил тормозен. "Това бяха преговорите, ако не платиш, човекът умира", завършва синът на Киро Киров.