Погребението на легендата на киното Ален Делон ще бъде в тесен семеен кръг и без държавни почести. Волята на актьора е записана и в неговото завещание.

Сред тези, които ще го изпратят, ще бъде и една българска актриса - Фани Коларова, която е била сред най-близките му хора през последните две десетилетия.

Чертите на Фани Коларова, която зрителите на БНТ познават от сериала "Вина", напомнят лицата на големите любови на Ален Делон. Но вместо да бъде една от тях, тя избира да остане просто приятелка, предава БНТ.

"Моят избор беше дали да отида да живея с него тогава заради всички тези години или не - това, което винаги бих мечтала и колкото и странно да изглежда, аз реших "не", разказа пред БНТ актрисата Фани Коларова.

Не всяка жена може да откаже на Ален Делон. Той й се сърди известно време, но Фани остава сред малкото хора, които могат да го посещават до последните му дни. Помни как възкликва, когато влиза в неговата стая, разказва Айше Сали в репортажа си за националната телевизия.

"В момента, в който ме видя каза: Ah, c'est le paradis - това е Раят. Може би носих някакъв Рай за него", сподели Фани Коларова.

Казва, че противоречивата му личност е това, което го прави изключителен.

"Рядко срещан човек. Той може да бъде, както често казваше: Мога да бъда най-добрия в най-доброто и най-добрия в най-лошото", коментира още тя.

Фани Коларова знае какво е любовта за Ален Делон.

"Той беше труден човек - труден в контактите си, в приятелствата. Истината е, че е особняк и цялата тази болка, която носи в себе си от дете. След като вчера цял ден плаках си казах: Дано най-накрая е в мир и спокойствие, защото никога не е бил", споделя Фани Коларова.

За последно го вижда на 7 юли. Тогава сякаш и двамата усещат края.

"Последният път много плаках. Това беше последният път, когато го видях. Но той не видя, защото бях легнала на корема му и той галеше косата ми. Това е единственият път, когато се разплаках. Загубих един от най-близките ми хора. Светът загуби последната легенда и мохикан, един от най-прекрасните актьори, които е имал. Това е може би цяла епоха, която си отива с него!", каза още Фани Коларова.