Младата художничка Лили Сотирова, която е дъщеря на известната певица Диана Дафова, забърка цветен микс от живопис и поезия в галерия Нирвана. "Благодаря на собственика на галерията Ники Младжов, че повярва в мен", сподели Лили на откриването на изложбата си "Осъзнаване", която препълни трите зали на арт-пространството, прочуло се с представянето на утвърдени автори.
Тази пролет галерия Нирвана подава ръка на млади таланти - очакват ни нови срещи с талантливи българки, които ще ни изненадат с невероятните си произведения. Изложбата бе открита от куратора Цветелина Анастасова, възпитаник на Сорбоната, работила по проекти към Националния институт за история на изкуството и Националната библиотека на Франция.

Вълшебният глас на актрисата Тамара Войс, която прочете някои от стихотворенията на Лили, достигна до съкровените кътчета на сърцата на гостите в Нирвана.



Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков, бизнесдамата Мая Косева, колекционерът Боян Радев, художниците Румен Статков и Николай Янакиев, скулпторката Кунка Димитрова, главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова, представители на бизнес средите и арт елита се потопиха в магията на трансцеденталното чрез картините на Лили Сотирова.



"Осъзнаването настъпва, когато си на кръстопът, когато настъпи моментът, в който се заслушваш във вътрешния си глас. Картините, които представям в тази изложба са поглед навътре в душата ми. Линии от посоки, много различни вдъхновения. Може би множество прераждания във всеки нов ден. Това съм аз. Осъзнавам се тук и сега", споделя Лили, която има дипломи по моден дизайн от Арт института в Далас, САЩ и от Нов български университет, където учи и по програма "Съвременна философия".