И световно признатият български музикант Теодосий Спасов се присъедини към културния и бизнес елит, който подкрепи министъра на културата Веджи Рашидов след като над 200 души се подписаха под отворено писмо с искане за оставката му, адресирано до премиера Бойко Борисов. „Акцията срещу Рашидов ми напомня на нещо от близкото минало: "Стани да седна"”, написа световно известният българин в профила си във Фейсбук.
Думите му намериха и отзвук в негови последователи в социалната мрежа.
 


„Много е лесно от страни да се критикува, но никой не знае какво му коства на министъра този пост. Мисля, че който и да е на негово място, ще бъде пресиран отвсякъде! Понякога е необходимо да избереш по-малкото зло.”, написа Евгения Гозманова.

 

„Как всички, разбирате от всичко...Защо не си гледате собствените проблеми ,та взехте да решавате и другите...С политика в България се занимават тия ,които нищо друго не могат...В къщи ги гонят,нямат хабер от реалния живот ,но ни учат нас,тези които им вадим хляба...”, написа на свой ред Georgi Bonev.

Срещу нападките на министъра се обяви и Западно- и Средноевропейският църковен водач на Българската православна църква митрополит Антоний. "Учуден съм от злобата и завистта, които се изсипват в някаква кампания тези дни върху един български творец и държавник, който направи и продължава да прави много за съхраняването на българския дух, идентичност, традиции и ценности и за популяризирането на българската култура по света", каза той.


 
Вежди Рашидов предизвика скандал, след като в право на отговор до БНТ, посъветва водещия на "Денят започва с култура" Георги Ангелов да не иронизира държавата, която му плаща заплатата.
 
След излъчването на предаването Асоциацията на европейските журналисти, за която под сурдинка се твърди, че гравитира около кръга „Капитал”, поиска оставката на министъра, като посочи, че с натиска, оказан публично на журналиста Георги Ангелов, Рашидов е прекрачил граница, която прави невъзможно оставането му в правителството.
 
По-късно Рашидов се извини за емоционалната си реакция и увери, че цензура няма.
"Аз съм се борил от 90-та година против цензура, имам приятели прекрасни журналисти. Който казва, че Вежди Рашидов е човек, който ще налага цензура, не е в час", добави той.