Директорът на Народния театър Васил Василев присъства със семейството си на откриването на изложбата „Театрална магия“ в галерия Нирвана, събрала 45 фотоса на звездите от голямата сцена, дело на топ фотографа Божидар Марков.

На откриването присъстваше и пиарката на театъра Велислава Кръстева, която напоследък нашумя много в медиите. Звездни мигове на най-големите светила на сцената на Народния блестят в пространството на галерията на Ники Младжов, известна като един от най-престижните центрове за изкуство в страната.

В продължение на 20 години Божидар Марков увековечава ярки моменти от дейността на Народния театър. Сред снимките в галерия Нирвана могат да се видят последните фотоси на звезди като Чочо Попйорданов, Андрей Баташов, Руси Чанев, Стефан Данаилов, Крикор Азарян. На няколко фотоса блести и иконата на българския театър Аня Пенчева.

Представени са и други запомнящи се дами от Народния театър – Йорданка Кузманова, Емануела Шкодрева, Ани Пападополу, Мария Каварджикова, Биляна Петринска и други актриси, създали силни образи на сцената.

Емануела Шкодрева и Михаил Петров, които са увековечени в изложбата на Божидар Марков, приемаха поздравления от колеги и от приятели.  Слово за професионализма на автора на изложбата държа д-р Светлана Панчева, която подчерта нуждата от подобни събития.

Художниците Николай Янакиев, Румен Статков, Владимир Пенев, Николай Панайотов, Адам Фекете, Лили Сотирова се наслаждаваха на фотографиите, които приличат на истински картини.

Певиците Роси Рос и Диана Дафова, бизнесдамата Капка Амзина и половинката й Явор Цаков, ексшефът на Магистрална полиция генерал Красимир Занев, колекционерът д-р Колю Бянов, бизнесдамата Мая Косева, агента Тенев, професори от НХА и НАТФИЗ, писатели и музиканти почетоха ярката изложба на Божидар Марков.

Авторът на фотосите, всеки от които е като разказ за известни актьори, сподели, че специален алманах ще събере снимки и спомени на много наши прочути актьори, за да останат в паметта на поколенията.