Няма съмнение, че котките управляват света. Дни след като компютърна игра с главен персонаж рижав котарак предизвика фурор сред геймърските среди, е време най-влиятелната котка в света, по-позната като Котката на Саймън, да се завърне триумфално.

В книжарниците вече дебне „Котката на Саймън. Отвъд оградата“ от Саймън Тофийлд –  втората книга от поредицата с комикси, завладели сърцата на над шест милиона последователи в YouTube и вдъхновили 3 успешни филма на Disney и 2 мобилни игри.

Това малко, но невероятно смешно издание ще ви напомни, че без значение дали говорим за сладко пухче, което живее в апартамент, или за корав уличен побойник – във всяка котка дреме истински тигър, готов да завладее нови територии.  И да властва над онова мистериозно „Диво“, което се крие „отвъд оградата“.

Забавни, оригинални и неочаквани, комиксите на Саймън Тофийлд вадят на показ всички весели и комични моменти от това да се грижиш за котка. Особено когато в картината се намесят:

Прахосмукачка досадник;

  • Социален и крайно дружелюбен паяк;
  • Красива, но обсебваща мацорана;
  • Банда птички размирници;
  • Съседският котарак;
  • Твърде малка кутия;
  • Несъобразителна пеперуда...

 

И още много други знайни и незнайни участници в най-великия котешки филм, в който главна действаща роля по свое желание или точно обратното имат техните стопани.

Защото, каквото и да твърдят, нашите космати приятели не могат без нас. Както и ние без тях.

Ако имате котка, в комиксите на карикатуриста Саймън Тофийлд ще откриете себе си и своя понякога сърцат, понякога свиреп домашен любимец. Ако нямате, но мечтаете да се грижите за такава – ще разберете защо стопаните на котки предимно НЕ разхождат своите приятели спокойно на каишка в парка. Ако пък изобщо не харесвате котки... Е, тази книга може и да промени мнението ви. Но дори и да не  го направи – поне със сигурност ще ви разплаче от смях.

Защото „Котката на Саймън. Отвъд оградата“ от Саймън Тофийлд е перфектният подарък за ценителите на добрия хумор без значение техните животински пристрастия!