През 2022 г. писателката на бестселъри и бивш разследващ полицай Клеър Макинтош (смразяващите „Оставих те да си отидеш“ ,„Виждам те“, „Заложници“, „Игра на лъжи“) зададе тон на нова мрачна поредица с „Последното парти“.

Сега е време българските читатели отново да се впуснат в заплетено разследване с енигматичната детектив Фион Морган, защото в книжарниците ги очаква преводът на втората книга от серията – „Последната игра“. А тя обещава да бъде всичко друго, но не и безобидна. 

 Седемнайсет месеца след като тялото на популярния бизнесмен Риз Лойд изплува от кристалночистите води на Огледалното езеро, детектив Фион Морган ще трябва отново да  търси улики вековните гори на Северен Уелс. Защото в идиличното селце Кум Койд се завихря нова, oще по-диаболична мистерия. 

 Седем участници отиват да живеят отцепени в планината Пен-у-Драйг в телевизионното шоу „Изоставени“. Но много скоро всички те разбират, че са били подлъгани и това не е просто поредното риалити за оцеляване в природата. 

Вместо да се борят с планински предизвикателства, седмината ще трябва да застанат един срещу друг.

Защото всеки от тях крие своята голяма тайна. И ако друг участник успее да я изкопчи, тя ще бъде разкрита на живо в ефир пред милионна публика в цяла Великобритания. 

Когато паниката неизбежно изкарва наяве най-лошото от участниците, играта взема опасен завой и един от тях изчезва безследно. И непримиримата следователка ще трябва да открие чия тайна е толкова голяма, че си заслужава да убиеш заради нея. 

Седем алибита. Седем заподозрени. И само един победител, който ще остане неразкрит пред света. В „Последната игра“ Клеър Макинтош изобличава най-ужасяващите страни на телевизионните риалити предавания, изправяйки междувременно своите читатели пред смъртоносна и дяволски интригуваща загадка, в която истината е най-големият ти враг. 

С плътния си и внимателно премислен сюжет, изпълнен с напрежение,  многопластови герои и тънък хумор, „Последната игра“ слага поредния диамант в короната на кралицата на психологическия трилър. 

 

„Изпълнен с обрати и умен роман. Още една силно въздействаща мистерия, написана от талантлива разказвачка.“

– Карин Слотър

„Хитроумен сюжет, главозамайващ декор, интригуващи герои и голямо напрежение.“

– Б.А. Парис

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук