Бъдни вечер е и всички са развълнувани. Мишлето Хюго и семейството му трескаво украсяват малкия си дом на тавана, за да посрещнат най-вълшебната нощ от годината.

Но този път нещо е различно. Долу е необичайно тихо – без помен за веселие и празничен дух. Коледното дърво стои голо, без гирлянди, панделки или голяма блестяща звезда на върха.

Може ли Хюго да измисли как да пренесе малко от мишата радост при самотния старец долу, който ще прекара празниците без любимите си хора?

Малките мишлета с големи, смели сърца ще вдъхновят младите читатели да раздават доброта и топлина не само по Коледа, а през цялата година!

За авторите:

Дебора Ъндъруд е автор на множество детски книги („Отвън навътре“; „Междузвездна Пепеляшка“ и др.), сред които са бестселърите на Ню Йорк Таймс: „Тиха книга“, „Шумна книга“, „Ето я Великденската котка!“. Живее в Северна Калифорния и ви кани да я посетите онлайн на deborahunderwood.com.

Лия Хонг е автор на „Приятни сънища“ и „Малкото зайче“ и илюстратор на „Докато чакаш“ на Мелъни Конклин. Тя е художник и графичен дизайнер. Завършила е Университета за изкуство и дизайн „Емили Кар“ с диплома по живопис и графика. Живее във Ванкувър, Британска Колумбия, и ви кани да я посетите онлайн на leahhong.com.