Както вече стана ясно 23-годишният поет Стефан Кичев е починал миналата нощ. Той стана популярен с множеството си награди, познания и категоричната, различна позиция пред медиите. Съвременният Яворов, който пред интернет, предпочита планината и неговата Лора, представяха го те.

През 2013 г. с поемата си „Гноен вик“ печели ученическия творчески фестивал „Малки поетики“ в категория „Литература“.

Стефан Кичев бе отличен и в конкурса „Граждански будилник“ на Столична община, в който получи награда за свое задочно писмо до дисидента, писател и журналист Георги Марков.

През тази година участва в конкурса „София: Поетики“, където чете и се състезава с някои от най-големите съвременни български автори.
Стефан Кичев следва в Софийския университет и работи в сферата на образованието.

Неописуема трагедия! Едва на 23 г. почина голям талант на България!

Членува в Българското Либертарианско общество и интересите му включват история, философия, политика, икономика и култура. Стефан Кичев бе част и от проекта „Моята българска история“, която се фокусира върху успелите българи, оставили следа в историята на други страни. Той бе автор e в уеб платформите „Мисъль“, „Петте кьошета“ и „Редута“.

„Когато бях дете, имахме библиотека и в тази библиотека стоеше книга на Оскар Уайлд, която майка ми четеше. Бях си изградил репутация за тази книга, че е забранена и опасна.

В 8 клас се заинтересувах кой е той и тотално се обсебих от него. Стана ми идол“, споделяше Стефан.

Заради романтичните си лирични творби младият автор често бе сравняван с Пейо Яворов, който бе и сред любимите му автори, наред с Димчо Дебелянов и Никола Вапцаров.

Причината за кончината му все още не е ясна, води се разследване, но близки и приятели коментират в социалните мрежи версията за самоубийство, твърди сайтът mignews.info, но версията не e потвърдена официално. 

Кичев имал дългогодишна връзка с дама на име Лора. Според негови приятели именно неудачи в личния живот са накаралия чувствителния млад мъж да направи крачката към смъртта, пише още изданието.