С разтърсващите трилъри „Никога не ме лъжи“ и хитовата поредица „Прислужницата“ американската писателка и лекар Фрида Макфадън доказа, че веднъж пристъпили в света на романите ѝ, читателите не бива да се доверяват на това, което четат, чак до последната страница. 

Сега майсторката на криминалните романи, усвоила до съвършенство изкуството да създава спиращи дъха сюжетни обрати, се завръща на български с още по-главозамайващия трилър „Учителят“. Книга, в която урок номер едно е да внимаваш къде търсиш истината. Защото изваждането ѝ наяве може да доведе до непредвидени и крайно смъртоносни последици. 

Животът на Ив Бенет е излязъл като от филм. Само че филм, в който главен герой е съпругът ѝ Нейт. Защото, честно казано, никой не прави филми за обикновени жени като Ив. Вижте, Нейт е друга бира. Неустоим, забавен и с дразнещо идеална усмивка, той приковава погледите във всяка стая, в която влезе. Особено класната.

Нейт е най-секси „Учителят“ в гимназията в Кейсхем (както гласят класациите на учениците). Той преподава английски, рецитира поезия, мил и учтив е с всички около себе си. По случайност двамата с Ив работят на едно и също място. Само че тя преподава далеч по-скучната математика. И да, по цял ден трябва да понася негласния въпрос на околните: „Как така някой като Нейт Бенет се е оженил за нея?“.

Зад вратите на дома обаче Нейт далеч не е толкова обаятелен, колкото в училище. Страстта им сякаш се е изплъзнала в пясъка времето и вече се изразява в точно три машинални целувки на ден (и крайно нередовен сексуален живот). А нещо отвътре гложди Ив, която започва да подозира, че Нейт ѝ изневерява. 

Особено когато в класа му се появява 16-годишната Аделин – ученичката, станала причина един от най-обичаните учители в гимназията да бъде принуден да напусне. Различни слухове се носят за случилото се помежду им, но каквато и да е истината, Ив знае, че Ади е опасна. Руши домове. Разваля бракове. Съсипва репутации. 

Или поне това казват всички. Но Ив не може да рискува да загуби най-ценната си придобивка, нали? А и колко далеч могат да бъдат слуховете от реалността? 

Повеждайки ни из училищните коридори на този мрачен и изкусителен роман, Фрида Макфадън отваря шкафчетата на истината едно по едно, а в тях се крият ужасяващи разкрития, скандални тайни и накрая – напълно неочакван финал. 

И разбира се – ябълката на раздора, която дебне от бюрото на „Учителят“, има така сладкия вкус на отмъщението.