12 часа е продължила операцията по отстраняването на тумора в главата на поп фолк звездата Сашка Васева. Това съобщи съпругът й Христо Бакърджиев пред "Телеграф".

По план голямата интервенция трябваше да се случи между 1 и 3 декември, но предварителните процедури за намаляване на отоците са дали добри резултати, затова и операцията е изместена от лекарите за по-ранна дата.

"На 29 ноември Сашка преживя основната 12-часова операция и с Божията помощ прескочи трапа. Сега започва възстановяването, което според директора на най-известната баварска болница - шеф на неврохирургията и ръководещ операцията, J rg Christian Tonn, ще трае 3-4 месеца, до 1-2 години в зависимост от организма и защитните сили, както и терапията", споделя Христо Бакърджиев.

Преди седмици мъжът на звездата се похвали, че по време на престоя си в немската болница изпълнителката на "Левове и марки" е качила 11 кг. и е преживяла най-трудния период, заради който се е забавила и хирургичната интервенция. Благодарение на процедурите, които й правят, отоците в главата спаднаха значително, тъй като иначе има доста по-голям рист от усложнения за пациентката.

"Слава Богу, има вече сили и енергия в сравнение отпреди един месец, тогава едвам мъждукаше светлинката й. Положителната енергия ще помогне силно", каза още Бакърджиев.

Цели 10 години пионерката на лекия жанр живее с грешна диагноза, заради която загуби и зрението си. Доскоро лекарите смятаха, че причината са атрофиралите зрителни нерви. През това време Дупнишката Мадона опита всякакви методи, за да си помогне, включително и обикаляйки чудотворните извори с лековита вода из страната, но така и нищо не й помагаше.

Едва в края на лятото Сашка разбрала, че всъщност тумор притиска нерви в мозъка й, заради които спира да вижда. Тогава се оказало, че големината му вече е колкото яйце. Тогава и мъжът й Христо Бакърджиев взел нещата в свои ръце и я завел в немска болница, където да я спасят. За момента разходите поема той, но признава, че се нуждае от финансова помощ за следоперативното лечение.

Ето и дарителската сметка, на която всеки, който има желание и възможност, може да помогне:

IBAN
BG86RZBB91554455289907
SWIFT/BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Христо Бакърджиев