След петгодишни преговори, разводът на Ръсел Кроу приключил. За да се справи с разходите, актьорът реши да организира търг. След деветгодишен брак и две красиви деца (Чарлз и Тенисън), двойката, която формираха Ръсел Кроу и Даниел Спенсър, се разби. Много пъти актьорът се опита да спаси брака си, но майката на децата му го отпращаше.

Запитан за плановете си веднага след обявяването на развода си, Ръсел Кроу спомена за проблеми и трудността да живее с жена, живееща на австралийска земя, докато професионалните му ангажименти го задължават да прекарва по-голямата част от годината си в Лос Анджелис.

"Веднага след като свърша работата и мога да се прибера вкъщи, приоритетът ми е да се опитам да събера отново семейството си", заяви Гладиаторът през декември, след като прие, че нищо не е възможно с Даниел Спенсър. Ръсел Кроу и неговите адвокати са се справили с тромавия въпрос за разделянето на имуществото. Жена му го беше предупредила, че няма да остави нищо като подарък ...

Пет години по-късно, в края на миналата година, актьорът и бившата му съпруг се споразумяха, като той отстъпи наред с други неща и луксозната вила на Роуз Бей, на шикозния бряг на Сидни. За да финансира всичко останало (издръжка и начин на живот в Холивуд), Ръсел Кроу организира търг в Sotheby's за част от имота си в Австралия.