Отношенията между Ваня Щерева и нейната дъщеря не са така гладки, както изглеждат отстрани. Писателката признава, че дъщеря й Мила е много темпераментна и това оказва влияние върху техните отношения като майка и дете. „Тя ме прави на гъз. Непрекъснато ми прави забележки, че съм по-голям тийнейджър от нея. Права е, какво да й кажа… Вика, че се чувства, все едно тя ми е майка.“, избухна актрисата и поетеса Ваня Щерева.
Оказва се, че щерката на Ваня е много различна от майка си. Особено в любовен план. Актрисата и писателка Щерева я оприличава в това отношение на двете й лели – сестрата на Ваня и сестрата на бащата на Мила. „Малко е с разума, не с емоциите напред“, пояснява още тя. 

Мила е обещаваща млада певица. Към китарата и пеенето се ориентира, след като разбрала, че в спорта не я бива. Тя е дъщеря на баскетболиста Роберт Гергов и след като се пробвала в няколко спортни начинания и не получила нито един медал, накрая се отказала. Дала си сметка, че не струва в това отношение. Въпреки че не е наследила спортния дух на баща си, все пак е взела от майка си певческата дарба. Преди четири години дори участва в X Factor. 

Дъщерята на Ваня често я критикува за лекомислието. Мила премисля всяка крачка, докато майка й се ръководи от моментни емоции. Дори в любовта Ваня загърбва своята интелигентност и се хвърля на сляпо. Обикновено накрая е доста опарена и съжалява за стореното, а упреците на Мила я убиват още повече.  

До ден днешен обаче Ваня съжалява, че като студентка е отхвърлила Слави Трифонов. Тогава в софийските общежития се събирали всякакви хора, някои от които после са ставали големи звезди. Слави не е бил студент, тъй като прекъснал висшето си образование за много дълъг период, но заради Щерева ходил на всякакви купони, надявайки се да я зърне или приказва с нея. Тя обаче изобщо не му обръщала внимание, заради което съжалява и до днес, тъй като Дългия се превърна в един от най-успешните мъже в страната ни. 

Красимир КРАСИМИРОВ