Днес повод за празнуване и почерпка имат:

 
У нас:
Бойко Богданов, театрален режисьор, участник в инициативата "Театър пред театъра“ с която Народният театър закри сезон 2017- 2018 с режисура на пиесата „Сако от велур“ на Станислав Стратиев.
Борис Панкин, режисьор. Наскоро в Пловдив, в рамките на програмата на фестивала Opera Open се игра неговата постановка на мюзикъла "Да пееш под дъжда"  
Гавриил, Ловчански митрополит, владика на епархията от 2001 г.
Деница Златева, вицепремиер в служебното правителство на Огнян Герджиков
Диана Ковачева, зам.-омбудсман, бивш министър на правосъдието
Ивайла Бакалова, „Мис България 2001“
Людмил Нейков, бивш конституционен съдия
Неджми Ниязи Али, евродепутат
Недялко Славов, депутат от ГЕРБ в 44 НС
Соня Найденова, бивш член на ВСС, отказала се от финансовите бонуси, та гласувани с дописване на закона, броени дни преди изтичането на мандата на действащия съвет през септември 2017 г.
 
По света:
Боби Лейшли, американски кечист, световен шампион в тежка категория
Гарет Бейл, уелски футболист, звезда в националния си отбор и в  Реал Мадрид. За 5 сезона на "Бернабеу" Бейл изигра 203 мача, в които отбеляза 92 гола и е трансферна цел на"червените дяволи" от Манчестър  Юнайтед
Люк Хемингс, китарист на австралийската момчешка група Файв Секъндс ъф Съмър (5SOS)
Сречко Катанец, бивш словенски футболист и настоящ треньор на националния отбор на Словения
Уил Феръл, американски актьор, познат като Мустафа, наемният убиец на Доктор Зло от поредицата за Остин Пауърс, като Мугату от „Зулендър“ и Брад Уитакър в комедията „Баща в излишък“. Комедийният актьор ще режисира и ще се снима във филм, вдъхновен от песенния конкурс "Евровизия"
Шалозе Удоджи, нигерийски футболист, който през 2006 взема български паспорт и името Митко Атанасов Георгиев. Играл за  ПФК Вихрен и ЦСКА (София), последно играч на гръцкия отбор Платания