Овен 
Златиста и червена

Специалистите по аурите се колебаят, като основните мнения се обединяват около два цвята - яркочервена или жълта. Планетата Марс управлява и знака на Овена, и третата чакра - тази на слънчевия сплит. Тя води интуицията и предчувствията и е сърцевината на егото. Освен това третата чакра е център на волята, самочувствието и дисциплината, а цветът й е яркожълт. Червеното в аурата му се дължи на страстта, сексуалността и състезателния дух, присъщ на всички Овни. Затова не би било прекалено смело да предположим, че Овните носят аура, пламтяща в златисто-червени цветове.  

Телец


Горско зелена

Макар и да изглежда, че се интересуват най-вече от лукс, храни, напитки и красиви вещи, Телците притежават дарба на родени лечители. Затова за гледащите с Третото си око те изглеждат като вълшебен пашкул от зелена светлина. Аурата им в цвета на пролетната гора символизира къщо така целеустремеността и здравомислието на Телеца. Венера е управляващата му планета, тя отговаря и за четвъртата чакра – сърдечната, която също се изобразява в зелено. Способността му да съчувствате и да разбира хората е основна негова характеристика, дарена му от планетата-властелин на красотата. 

Близнаци
Синя и жълта

Жълта книжка заслужават Близнаците, но засега получават жълта аура – цветът на жизнерадостта и детската вяра в доброто и правдата. Техният знак се управлява от планетата Меркурий, която дава сили на чакрата на гърлото – петата чакра, която пък на цвят е синя. Тя е първата от по-висшите духовни чакри и позволява на Близнаците да приемат своята оригиналност, тласка ги постоянно да търсят истинското познание. Основният проблем, идващ от тази чакра, е съменнието и негативното мислене. За Близнаците тя осигурява влияние върху околните, благодарение на голямото ви красноречие. 

Рак
Розово-лилава

Розови са вибрациите на романтичната любов и емпатията, а лилав е цветът на шестата чакра – тази на третото око, което се пада ясновидският център на централната ни нервна система. Заради влиянието на Луната този център е силно развит при Раците. За да имат успех в живота, пък и защото не могат много-много да разчитат на прехваленото си здравомислие, родените под този знак трябва да се осланят най-вече на отличната си интуиция. Белег че шестата им чакра е блокирана е когато станат необичайно тревожни и черногледи и започнат прекалено много да залагат на аналитичното мислене.

Лъв
С цвета на дъгата 

Дори да не сте на това мнение, за него рожденото му право да носи корона е очевидно. Самоувереността му няма равна в целия зодиак. Той изповядва веруюто „здрав дух в здраво его“ и заради това се смята, че ореолът му пламти в червеникавооранжев цвят. Да кажем, че Лъвът не е алтруист, би било литота. Коронната – седма - чакра е под ръководството на изгряващия знак на Лъва Слънцето. Името й е сахасрара. Тя е най-висшият ни основен енергиен център, разположен на върха на главата. Цветовете му са виолетов, златен или бял. Аурата на Лъва може да е във всеки от изброените цветове.

Дева 
В кралско синьо

Интелектуалецът на зодияка носи невидима мантия в кралско синьо. Може да се поставени под въпрос съществуването на аура, която само неколцина самозванци уж виждат. Но пък и мозъчното могъщество на родените под този знак е въображаемо, така че всичко тук е тип-топ. Наситеният син цвят на несъществуващата аура на Девата символизира рационалния им подход към живота и това, че Девите ценят правилната комуникация – сиреч тази, в която те комуникират, а останалите се съобразяват. Меркурий, управляващата знака им планета, отговаря за гърлената чакра, чийто цвят е... син, разбира се.

Везни 
Като аурора бореалис

Хармоничен и красив знак като Везните заслужава най-хармоничния цвят аура: цветът на Северното сияние или аурора бореалис. В синьо и зелено се прелива ореолът на родените под този знак, за да покаже колко са те обективни, дипломатични и прекрасни във всяка ситуация. Венера, планетата, която ги ръководи, влияе най-силно на сърдечната чакра, чийто цвят също е зелен. Везните са неоспорими майстори в сърдечните дела. Те са ненадминати манипулатори и отлични комуникатори. Притежават уникалния дар на емпатията и разбирателството. Но рядко го използват, за да не се износва. 

Скорпион 
На нощно море

Има поне десет знака в зодияка, които биха се заклели, че аурата на Скорпиона е черна. Но това са предимно хора, които вярват че Скорпионът не е истински зодиакален знак, а обикновена черна дупка. Това, естествено, е фикция. Около този тъмен и мистериозен зодиакален знак има сияние в индигов цвят. Цветът на нощно море говори за това колко дълбоки води са Скорпионите, колко силни и мрачни са мислите им и как интуицията им, подобно на подводно течение, винаги ги отвежда до истината. Марс определя за негова водеща третата чакра – на слънчевия сплит, а тя е измамно жълта. 

Стрелец
Искрящо оранжева

Стрелецът страх не знае. Това дете на дивата природа, философ, самозванец и изследовател не се бои дори да се закичи с най-ярката аура – оранжевата. Тя е в синхрон с неуморната му вяра в доброто и ненаситната му жажда за приключения. Дръзкият топъл цвят показва, че Стрелецът е не само най-първичният, но и най-издръжливият знак в зодияка. Юпитер, планетата, която управлява този знак, отговаря за сакралната (пъпна) чакра, която също се изобразява в оранжево. Юпитер е покровител на земеделието, пазител на границите, защитник на свободата, гарант на победоносната война.

Козирог 
Червена като кръвта

Аурата на Козирога е червена, като кръвта, която без колебание би пролял, за да се изкатери до най-високия връх. Оттам ще сведе очи към света в краката си и ще вдигне сам със себе си наздравица за своето величие. Този безмилостен стратег, безскрупулен катерач и непоколебим победител на всяка цена, е венецът на мирозданието по отношение на дарвиновата теория за оцеляването на най-пригодните индивиди. Сатурн ненапразно се свързва с коренната първа чакра, която отговаря за физическото тяло, притежанието, физическото осъзнаване. Тя свети в рубинено червен цвят, когато е чиста. 

Водолей
Блестящ изумруд

Отдалеч Водолеят може би прилича на блестящ изумруд. Аурата му свети в най-яркозеления цвят, който може да си представим. Очите на Водолея не виждат настоящето, не се обръщат към миналото, те са неизменно вперени в бъдещето. Цветът на аурата им символизира промяната към добро, алтруизма и грижата за Земята. Колкото и да са възвишени, Водолеите също са под влиянието на Уран и Сатурн. Сатурн отговаря за коренната първата чакра. При тях това означава, че са интересчии и манипулатори. Когато тъмната им страна надделее, аурата им се оцветява в червения цвят на материализма. 

Риби
Теменужена аура

С аурата на вечер теменужена, Рибите могат още по-дълбоко да затънат в своя шантав свят на мечтания, прекъсвани от инцидентно прелитащи късове интуиция и увити надеждно в захарен памук от силни любовни чувства. Теменужената им аура говори също така за живото им въображение, както и за ненаситния им интерес към всичко непознато и свръхестествено. Способността на Рибите да общуват невербално идва от влиянието на пъпната (сакрална) чакра, която е под въздействието на Юпитер и подпомага хаотичните Риби да осъществяват иначе великите си идеи. Цветът на сакралната чакра е оранжев.