Хранене по лунен календар, ето как да отслабнете
Вижте любопитни предложения какво да ядете
За тези, които спазват постите – Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им, припомня tribune.bg.
Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.
Край на мистерията: Ето защо някои хора се състаряват по-бързо
За тези, които не спазват пости – Хранене по лунен календар
До 16:40 ч е влиянието на 12 лунен ден – може да се гладува, но да се приемат много течности. Може да се консумират семена, ядки, орехи, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки).
Много полезно е да се пият сокове, особено гроздови (без ябълков). Ако не можете да гладувате или не искате, хапнете нещо леко и постно. Заменете енергийните и тонизиращи напитки с билкови отвари и чайове.
Днешното предложение:
САЛАТА ОТ ЗРЯЛ БОБ И КАРТОФИ
Продукти: 1 ч.ч. зрял боб, 4 големи картофа, 4-5 стръка пресен лук или 1 глава стар лук (нарязан на филийки), 3 с.л. оцет, с.л. олио, сол, магданоз.
Приготвяне: Сварява се боба, отцежда се и се смесва с картофите, които са сварени, обелени и нарязани на кубчета. Слага се пресния лук нарязан на дребно, оцет, олио, посолява се на вкус и нарязания на ситно магданоз.
След 16:40 ч започва влиянието на 13 лунен ден. Вече е допустимо да си устроите малко пиршество. Вече не трябва да гладувате и да постите. Ако нямате лични противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Добре е да се придържате към разделно хранене. Може да опитате нови храни в диетата си.
Вечерта е позволено хубаво да си хапнете. Полезно е мляко, извара. Може да се пийне малко алкохол. Месото е разрешено.
Как солта премахва бръчките само за 5 дни
ШНИЦЕЛИ С КАШКАВАЛ
Продукти: 800 г свинско месо, 3-4 яйца, 2 с.л. счукан сухар, 150 г настърган кашкавал, 1 ч.л. червен пипер, сол, брашно, олио за пържене.
Приготвяне: Месото се нарязва на тънки шницели, които се начукват и посоляват. Панират се последователно в брашно, разбити яйца и смес от сухара (или галета), настъргания кашкавал и червения пипер.
Изпържват се в сгорещена мазнина и се поднасят веднага с някаква тестена гарнитура – кускус или юфка с масло.
Последвайте ни
0 Коментара: