Феноменално представяне изстреля талантливата Мария на върха на кулинарното шоу „Мастършеф“ в сряда вечер. Фотографката стигна до мечтаното първо място и приза от 100 000 лева след драматична битка, в която помете съперниците си с въображение и самообладание. 
 

Единствената жена на финала на шоуто се би гладиаторски на кулинарната арена с двама силни конкуренти - шофьора Мартин и актьора Стилиян, докато не ги срази. „За мен „Мастършеф“ беше училище.

Кали характера ми и ме научи, че дори да имаш талант, ако не умееш да се бориш, няма да стигнеш доникъде“, заяви тя преди да вдигне статуетката над главата си и да избухне в сълзи от радост. За нея застанаха много от отпадналите участници, а също приятелят й, майка й и малките й братовчедки.   
 
Големият финал на „Мастършеф“ се превърна в спектакъл, а тримата най-добри участници показаха феноменални умения. Мария заложи на българските продукти, създаде три изключителни ястия и впечатли най-силно журито. Втори остана Мартин, който заложи на класически рецепти. На трето място се класира почитателят на азиатската кухня Стилиян.