След края на мандата на Барак Обама като американски президент семейството обиколи няколко доста екзотични места по света. Първоначално те отседнаха на щатска земя в Палм Спрингс, след което гостуваха на остров Некер, собственост на милиардера Ричард Брансън.

Островът може да бъде нает срещу сумата от 78 000 долара на ден само за вас, но са възможни и седмични почивки срещу минимум 4280 долара на нощувка при 7-дневна резервация.

Там Барак Обама се отдаде на кайтсърфинг.

Последва екскурзия до Френска Полинезия, където президентът, съпругата Мишел и двете ми дъщери отседнаха на остров Тетиароа.

Там семейството отседна в Tha Brando, носещ името на Марлон Брандо, който купува острова през 1967 г. От 2014 г. това е едно от най-луксозните места за почивка по света.

Курортът разполага с 38 вили, като всяка от тях може да се наеме срещу 3800 долара за нощувка. Всяка от тях разполага с между 1 и 3 спални и собствен басейн.

След Тетиароа семейство Обама се присъедини към Брус Спрингстийн, Том Хенкс и Опра Уинфри на яхтата на Дейвид Гефен Rising Sun, която ги откара до остров Мореа. Президентското семейство прекара около месец във Френска Полинезия, след което се отправи към Италия, по-специално към Милано.

Следващата спирка е Тоскана, където Барак Обама се отдаде на голф и хубава италианска храна.

След ваканцията си в Италия Обама се зае с малко бизнес ангажименти за семейната фондация, след което поигра голф и в Шотландия.

Последва почивка в Бали, Индонезия, където Обама беше забелязян да практикува още един екстремен спорт – рафтинг.

Виж повече за почивките на семейство Обама в следващите снимки от нашата галерия: 
 

Екзотичните места, които семейство Обама обиколи