За последно през 2018 г. ще лепим стикери по стъклата. На 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 г. През 2018 г. – за трета поредна година, цените на всички винетки за леки автомобили са непроменени. Годишната е 97 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв., пише Дарик.

Въвежда се и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв. Тя ще позволи на хората, които карат автомобилите си предимно през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят постоянно в страната да използват по-краткосрочен стикер.

За първи път годишната винетка за всички превозни средства ще важи за срок от една година от датата на купуването й – ако шофьор си вземе стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник, то той ще важи до 2 март 2019 г. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази, уточняват от пътната агенция.

Винетки се продават в над 3000 разпространителски пункта. От тях 372 броя са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

В дистрибуторската мрежа в момента има над 2 млн. винетки, от които 900 хил. са годишни за леки автомобили. До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. броя, оповестяват от АПИ.

На 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 г., напомниха от АПИ./ Struma.bg

За последно през 2018 г. ще лепим стикери по стъклата

Това ще бъде и последната година, в която се ползват и лепят по стъклото хартиени стикери. С изграждането и въвеждането на тол системата от 2019 г. ще се премине изцяло към електронно таксуване.