От 1 юли влизането в Гърция ще става само през граничния пункт „Кулата”. Това съобщиха от гръцкото министерство. 


Също така Гърция въвежда за всички пристигащи граждани попълването на специален онлайн формуляр. Необходимо е документът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната, тъй като толкова е времето за генериране на задължителен QR - код.

Голям гаф в страшната секира, с която Гърция връща безмилостно всички туристи

Какво обаче се случва с тези, които са заминали за южната ни съседка, преди да бъдат въведени новите правила? Какви са условията, за да се върнем в обратно у нас?  По какъв начин сънародниците ни, които работят в южната ни съседка, могат да се приберат в България за отпуската си? Това са само част от въпросите, които българите си задават.

Няма ограничения за влизащите в България леки коли и автобуси, съобщават от „Гранична полиция”.

БЛИЦ припомня, че всеки гражданин трябва да попълни декларация при влизане в страната. Тя е въведена със заповед на здравния министър във връзка с извънредната епидемиологична обстановка.

В нея гражданите попълват трите си имена и страната, от която пристигат. Чрез тази декларация пътуващите удостоверяват, че нямата симптоми на COVID-19, нито са контактували със заразен.

За гражданите, пристигащи от Гърция, не се налага задължителна 14-дневна карантина.

От Външното ни министерство препоръчват да използваме ГКПП "Кулата-Промахон", тъй като предстои да бъде обсъден редът за преминаване на българо-гръцката граница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!