Забравете за Бали, Миконос и Сен Тропе. Новата малко популярна, но не по-малко луксозна дестинация е морският курорт Бодрум в Турция. Пристанищният град вече има славата на „турския Сен Тропе“ заради луксозните хотели, клубове на плажа, богатата кухня и изобилието от суперяхти в тюркоазените му води.

Докато европейците избират мястото за ваканцията си от години, за американците това е напълно нова територия. И туристическият сайт Condé Nast Traveler и Блумбърг наричат Бодрум „едно от най-добрите места, където да отидете през 2019 година“. Дори препоръчват да го изберете пред свръхразвития Бали. В Бодрум в момента тече „петзвезден ренесанс“, посочват от там и добавят, че наскоро там са отворили врати хотели от най-известните вериги в света.

„Със своите изтънчени безкрайни басейни, гледащи към Егейско море, клубове на плажа, които се посещават от знаменитости, СПА с хамами и кътчета за слънчеви бани, обградени от маслинови горички, тази дестинация е една оживена алтернативна на Сен Тропе и Миконос“, посочват от Блумбърг.

Кои са най-интересните места в Бодрум и какво го превръща в наистина луксозна дестинация - вижте на pochivka.blitz.bg!