Ако пакетът „Макрон“ бъде приет в този му вид, ще инициираме референдум за излизане от ЕС. Това каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев във връзка с пакета „Мобилност”.
 

Той поясни, че това ще бъде крайната мярка от страна на българските превозвачи.
 
„В крайна сметка страните, които са извън ЕС, визирам Турция, Сърбия, Македония, няма да бъдат под тези регулации и ще могат да работят значително по-спокойно и ще бъдат значително по-конкурентоспособни от българските превозвачи“, коментира Арабаджиев, цитиран от Фокус.
 
По думите му със закона „Макрон“ се цели българските превозвачи, а и тези от Източна Европа, да станат неконкурентноспособни като повишат разходите за дейността си, да бъдат изхвърлени от пазара и тези шофьори, които работят в български и източноевропейски фирми да отидат да работят във фирми от Западна Европа.
 
„Предполагаме, че ако мерките бъдат приети в този си вид, голяма част от малките и средните български транспортни фирми са застрашени от фалит. По наши данни над 120 хил. български семейства ще бъдат засегнати от тези промени. Тук въобще не дискутираме всички съпътстващи бизнеси, които също са пряко свързани с автомобилния транспорт“, допълни изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!