Опашките на границата с Турция продължават. Стотици хора с часове чакат да преминат от турска страна в България на граничните пунктове „Малко Търново” и „Лесово”.


Нечуван ужас: Близо 400 българи бедстват над 13 часа край ГКПП Дерекьой СНИМКИСнимка: БГНЕС

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от Генералното ни консулство в Одрин, на 29 септември 2019 г. ситуацията с трафика на ГКПП ,,Дерекьой –Малко Търново‘‘ и „Хамзабейли-Лесово“ към входа за България е усложнена поради срив в системата за обработка на документи на турските гранични пунктове, съобщиха от МВнР.

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси като са блокирани на входа към България.

Понастоящем трафикът се обслужва ръчно като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Ситуацията с трафика на третия изход от Турция към България – ГКПП „Капъкуле- Капитан Андреево“, към входа за България към момента е спокойна.

Ужасни новини от границите на България

Генералното консулство на България в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на:

Телефон: 0090 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140, дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!