Рецепта за шампиони: Свински джолан с бира, мед и горчица
Прибавят се нарязани на едро лук, моркови и целина
1 бр. свински джолан
250 мл бира
2 глави лук
2 моркова
1/4 глава целина
2 бр. дафинов лист
3 зрънца бахар
6 - 7 зрънца черен пипер
2 бр. карамфил
сол на вкус
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
Начин на приготвяне:
Джоланът се измива хубаво и слага в тенджера. В нея се наливат вода и 250 мл. бира.
В тези кюфтенца с изненада ще се влюбите от първата хапка СНИМКИ
Прибавят се нарязани на едро лук, моркови и целина. Добавят се сол, дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна, две розички карамфил.
Свинският джолан се вари с подправките за около час. В купа се смесват медът, горчицата и супена лъжица от бульона в който се е варило месото.
Сместа се разбърква и с нея се намазва печеното свинско. Слага се в тавичка и се пече на 200 градуса до готовност, като от време на време се полива с бульон.
Последвайте ни
0 Коментара: