Братът на известния комик Димитър Рачков - Петър, отказа да говори с медиите след поредното му явяване в съда преди дни, съобщава "Уикенд".

По думите му те били агресивни към него и влошили отношенията с брат му с писанията си в пресата. 

„Съжалявам, че по някакъв начин опозорявам името му, той няма отношение към моите действия”, лаконичен бе Петър.

Припомняме, че драматична картина обрисува защитата на брата на известния комик Димитър Рачков -  Петър. Черната овца в семейството за пореден път се яви преди дни в съда в Бургас по обвинение за шофиране без книжка.

Петър е спипан от бургаските полицаи на два пъти да кара автомобила си с отнето свидетелство за управление само в рамките на около месец. Припомняме, че веднъж Рачков се размина с минимална глоба от хиляда лева. Най-вероятно той ще получи подобно наказание и днес. Причината за това е, че Рачков е с чисто съдебно минало, тоест реабилитиран.  Освен това по закон за подобно провинение максималната присъда е до 3 години, което е предпоставка делото да се гледа по чл. 78 А от НК. 

Поради тази причина прокуратурата поиска 1500 лева глоба за Петър. Неговият адвокат Радослав Николов обаче заяви, че клиентът му не може да си позволи да плати толкова пари и ако бъде признат за виновен, трябва да получи минимума от 1000 лева.  Самият Рачков обяви, че едва свързва двата края, получавайки чисто 460 лв. на месец като диспечер в "Напоителни системи ЕАД" - Бургас.

Сумата дори не стигала да изхранва семейството си, като издръжката на двете му дъщери се поемала от неговите родители.  "Признавам се за виновен, съжалявам няма да се повтори", промълви Рачков, който имаше предвид, че няма да се потрети, тъй като това му е второто подобно провинение.

Държавното обвинение изтъкна като отегчаващи вината обстоятелства множеството глоби на Рачков за нарушение на Закона за движение по пътищата. Той уточни, че това е причината да му бъде отнета книжката през 2015 година.