Американското финансово-икономическо списание Forbes класира най-добре платените актриси в света. Начело бе звездата от сериала „Модерно семейство“ София Вергара, която за година е спечелила 43 милиона долара, съобщава РИА Новости.

Списанието публикува годишна класация на най-печелившите актриси за годината, като 10-те жени на челно място са спечелили общо 254 милиона долара. Отбелязва се, че за тази година доходите на представителите на класацията са намалели с 20%. Почти всички от тях са получили по-голямата част от хонорарите си от стрийминг услуги и телевизия.

На второ място е Анджелина Джоли с печалба от 35,5 милиона долара. Звездата стана една от малкото, които са получили по-голямата част от доходите си от традиционното кино.

Бронзът отиде при Гал Гадот с 31,5 милиона долара приходи. Израелската актриса и модел е известна с ролите си в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и филмовата поредица „Бързи и яростни“.

За да класират най-печелившите актриси, журналистите разчитат на данни от Nielsen, Box Office Mojo и IMDB, както и на интервюта с вътрешни лица от бранша. Отбелязва се, че доходите са взети предвид за 12 месеца до юни тази година.

Класирането включва още американската актриса Мелиса Маккарти, Мерил Стрийп, Емили Блънт, Никол Кидман, Елън Помпео, известна с ролята си на Мередит Грей в телевизионния сериал "Анатомията на Грей", Елизабет Мос и Виола Дейвис.

Превод: БЛИЦ