Нов скандал се завихри около победителя в българската Евровизия Красимир Аврамов. Бившата художествена гимнастичка Анелия Раленкова вече три годи чакала 15 000 долара, които заела на Краси Аврамов преди 3 г. в Щатите, дадени лично на мениджърката му Ирена Александрова. Парите им трябвали за концерт, а обещанието било да се върнат до 5 дни. Не съм взимал и получавал каквато и да е било сума от г-жа Раленкова, нито съм упълномощавал някой от мое име да го прави за мен или за спонсориране на моите концерти, обяви в отворено писмо Краси Аврамов.
Анелия Раленкова  дошла в България заради кончината на майка си Мария след близо 20 г. живот в Палма де Майорка. Но картовата й сметка от Щатите била блокирана и останала във финансова безизходица.
Баща й Стоян бил покосен от инфаркт. ”Човекът глас се прави, че не ме познава. С тези пари можех да взема родителите си в Америка и да ги лекувам”, казала шампионката, която 3 месеца живеела със заеми.Не бих отдал голямо значение, ако в случая не беше намесено едно от най-големите имена на българския спорт - бившата световната шампионка по художествена гимнастика Анелия Раленкова.
В тази връзка бих искал категорично да заявя, че никога не съм взимал и получавал каквато и да е било сума от г-жа Раленкова, нито съм упълномощавал някой от мое име да го прави за мен или за спонсориране на моите концерти. Твърденията и са абсолютна измислица. Единственото достоверно в историята е, че моята американска мениджърка Ирена Александрова и Анелия Раленкова са познати от дълги години, пише в писмото си Краси Аврамов.
Също така факт е, че след моята победа на Българската Песен на Евровизия 2009, г-жа Раленкова започна постоянно да ме търси и да се обажда по телефона, включително да ме причаква на мои изяви със заплахи за публична саморазправа по повод дължима сума в размер на 15 хиляди долара.
Съжалявам за загубата на г-жа Раленкова и разбирам, че преживява тежък момент. Заявявам, че не мога да имам никакво отношение към случващите се събития в нейното семейство и са повече от абсурдни и нелепи косвените обвинения, които тя отправя към мен в тази връзка. По отношение на претенциите, които тя предявява за дължима сума пари в размер на 15 хиляди долара, спорът може да бъде решен в съда с представяне на надлежните документи и доказателства. В противен случай считам, че тези нейни твърдения са поредния опит да се срине моя имидж в публичното пространство.
В настоящия момент името Красимир Аврамов е изключително удобно за всякакъв тип спекулации - от припознаване на бащинство , до събиране на задължения с давност от четири години или набиране на средства за финансиране на мои проекти. Тиражирането на подобни спекулации и неверни информации цели единствено уронването на моето име и авторитет. До полуфиналите на Песенния конкурс на Евровизия в Москва остава по-малко от месец. Най- важното в този период за мен и екипа ми е да отдадем времето си на пълна концентрация и подготовка за успешното представяне на проекта “Illusion” и за преминаване от първия полуфинал на 12 май към финала на 16 май, казва още в писмото си певецът. /БЛИЦ