Популярната телевизионната игра "Стани богат" от тази година смени медията, а бъдещите журналисти от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ също се сблъскаха с нея, но по един различен начин.

Студентите Таня Койчева и Алекс Йовев правят своя версия на играта, която е улична и с въпроси от чалга културата.

"Идеята беше съвсем друга - концепцията бе по-задълбочена и проблематична. След това решихме да наблегнем на забавлението. Самото предаване се върти около поп фолка. Искаме да покажем какво слушат студентите", категоричен бе студентът Алекс Йовев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му вече се е сблъсквал с медийната среда в България и смята, че нивото е прилично. Според другия създател на различната версия на "Стани богат" Таня Койчева подготовката е отнела не повече от 3 часа.

"Аз съм бесарабска бъларка и чак като дойдох в страната се сблъсках с чалгата. Вече не искам да се занимавам с журналистика, защото се сблъсках с реалността. Вече не ми е интересно", твърди Таня Койчева.

Преподавателят във ФЖМК Петър Айолов пък е на мнение, че когато студентите работят по по-несериозни теми, се справят по-добре. "Инициативата е тяхна. Ние предоставяме само техниката. Имаме възможност да работим в две оборудвани студиа", допълни той.