Водещият на сутрешния блок на бТВ Николай Бареков е обмислял да подаде оставка и да зареже журналистиката миналата година, когато е бил заплашен от политик с убийство. Това споделя журналистът в интервю за столичен вестник.
 Беше поредица от неблагополучия в професионален план. За момент бях загубил мотивация. Имах изострени отношения с доста политици. Заплашваха ме и заради семейството ми бях на ръба на това решение, споделя Бареков. Един мастит политик ми се обади по телефона и каза, че ще ме ликвидира. Благодарение на колеги от телевизията си промених решението. Преди време имах обтегнати отношения и с българските националисти. В сайт, в който беше публикуван мой материал, се появи конкретна заплаха. Там бяха посочени дата и час да напусна страната, за да не бъда ликвидиран. Не го взех на сериозно. Колегите ми обаче подадоха сигнал в службата за борба с организираната престъпност. Задействаха се и човекът беше заловен. Оказа се психопат. Въпреки самопризнанията му беше освободен след 24 часа. След това започна съдебно дело срещу мен за морални вреди. Адвокатът му успя да го разубеди да се откаже, казва още Николай Бареков. Той добавя, че тогава бТВ му е назначила охрана и бодигардът е ходил с него през цялото време.

Ако изляза от системата, най-вероятно известно време не бих се занимавал с медии. Може да произвеждам хляб или пък дори да гледам овце, споделя още журналистът. По думите му често ходи пеша и не го е страх, че някой ще го нападне.

Николай Бареков открехва завесата и на личния си живот. Той споделя, че е предложил брак на съпругата си Евгения в стар замък в Залцбург през 2005 г. Една вечер бяхме на романтична разходка там, имаше Моцартови празници. След операта се качихме в замъка. На една амбразура произнесох притеснено речта си и подарих годежния пръстен. Жена ми е била бременна тогава, но аз не съм знаел. Веднага след това се обадихме на родителите ни, за да им съобщим, разказва Бареков.

Той споделя още, че отделя малко време на семейството си, за което е критикуван. Винаги следобед гледам да намеря един час за сина ми. И двамата със съпругата работим и основно след 20 часа сме с детето. Гледам да сме заедно и в събота, и в неделя. Но не съм от типа бащи, които стават за детегледачки, споделя още Бареков. Той признава още, че помага по малко в чистенето вкъщи, но не може да готви. Много съм вързан в ръцете, не съм домашен майстор. Колкото и срамно да звучи, викам приятели да ми сменят крушките, признава още известният журналист. /БЛИЦ