Холивудската звезда с български корени Нина Добрев похвали Мария Бакалова за участието й в продължението на „Борат“, пише "Монитор".


Екранната Елена Гилбърт от „Дневниците на вампира“, която наскоро заяви, че е започнала трудния си път към небосклона на световното кино от Канада, намери време измежду снимките на новия си филм Love Hard, за да изгледа новото заглавие за казахстанския репортер, опитващ се да върне славата на страната си, като подари дъщеря си на високопоставени лица в САЩ.

„Мария Бакалова, която играе Тутар, е българка. Тя говори на български език във филма и никога не съм била по-горда“, написа Добрев в социалните мрежи, като сподели кадър от сцената, в която Бакалова търси съвет от друга млада дама как да спечели сърцето на богаташ.

Добрев бързо се сети от къде са ѝ истинските корени, след като наскоро обиди БГ феновете си, публикувайки документ за самоличност от Канада, който датира от детските й години. Там тя е записана като Добрева. „Почнах от Канада, сега съм отново тук“, гласи текстът към кадъра.

Актрисата, която едва 2-годишна напуска София със семейството си и се установява в Канада, явно усеща накъде духа вятъра на славата и известността в киномеката Холивуд и се опитва да се закачи на влака, докато още има шанс.

С хвалебствията си Добрев се присъедини към все по-голямата група холивудски знаменитости, които аплодират изпълнението на 24-годишната Бакалова.

Писателят Майкъл Грийн се включи в списъка от артисти, настояващи Мария да получи номинация за „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля.

Ласкави думи за изпълнението й изрече и телевизионният водещ Сет Мейърс. „Безстрашни и страхотни“ – тези суперлативи по адрес, както на Саша Барон Коен, така и на Бакалова изрече режисьорът на „Отряд самоубийци 2“ и „Пазителите на галактиката“ Джеймс Гън.

Междувременно киноманите също се радват на Тутар. Това става ясно от класацията на IMDb за най-популярна знаменитост в момента.

Местата се определят според вота на потребителите на престижния сайт, а в момента Бакалова е на първо място. Нейният екранен баща – Саша Барон Коен, е на четвърто, Лили Колинс, която сега е на гребена на вълната заради новия си сериал „Емили в Париж“, е на трето.