Европейските букмейкъри залагат, че Dj-ка от Израел Netta ще е тазгодишния победител в музикалния конкурс „Евровизия 2018“. При това се отбелязва, че размерът на потенциалната победителка се характеризира като Plus size.
Песента й е Toy. Тя има феминистко послание. 

 

Що се отнася до българското участие на тазгодишното издание на фестивала – „Bones“ ("Кости") -, то букмейкърите са на мнение, че Жана и компания ще достигнат до престижното четвърто място.

Припомняме, че около българското участие в "Евровизия 2018" се разрази скандал. Редица заклети меломани разкритикуваха парчето "Кости" като евтино клубно денс парче, вяло клише и супер нефелно откъм вокални качества, най-слабото откъм певчески способности, но пък българо-американски микс от изпълнители, световно неизвестни.

Песента е в изпълнение на петима артисти - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

Букмейкърите поставят пред нас още Чехия и Естония, за които вокален потенциал ще разгърнат съответно Миколас Йосеф и Елина Начайева. Припомняме, че миналата година букмейкърите отредиха среброто на Кристиан Костов и познаха. Интересен факт е, че преди да стане ясно, че Equinox ще са българския претендент за победата, анализаторите бяха поставили страната ни на второ място.За дни популярността ни падна с няколко пункта.

Някои от феновете на най-значимото музикално състезание на Стария континент у нас негодуват, че чуждестранно жури е избрало кой да брани честта ни и че проектът е с „по-мрачно звучене“, пише Монитор. „Полуфинал 1 наистина е много по-силен, но много от песните се опитват да бъдат тъмни поп парчета и могат да загубят от този факт", коментира фен на песенния форум. От друга страна, Bones се превърна в истински фаворит в YouTube канала на „Евровизия“.

Песента е на второ място по набиране на популярност, а потребители от другите страни-участници ни засипват със суперлативи. „Колко години още трябва да изгубим всички, за да разберем, че България наистина заслужава трофея със своите невероятни, модерни и качествени песни?!“, „България доказа, че обича и взима насериозно „Евровизия“ с последните си три страхотни представяния“ и „Ето защо чакахме толкова дълго. Думата шедьовър не е достатъчно точна, за да опише песента! Успех, България, но не ви е нужен, тъй като тази година сте с най-доброто парче“, са само част от мненията в платформата.

Equinox ще мери сили с още 15 държави на първите полуфинали на 8 май. 


Превод и редакция: БЛИЦ