Иван Юруков май ще се окаже голям карък в шоуто „Като две капки вода”. Не стига, че се класира последен като Джордж Майкъл, а и се контузи, твърди "Уикенд".

Веднага след предаването в понеделник актьорът потърси спешна медицинска помощ в „Пирогов”. 

Звездата на Народния театър е пристигнал в медицинското заведение малко преди полунощ. Не можел да си стъпи на десния си крак, и се е движел едва-едва. От изражението на лицето му е личало, че изпитва ужасна болка. Бил е сам, без придружител и се е облягал за опора на стените на сградата. Според пациенти, Иван Юруков е прекарал поне два часа, обикаляйки от кабинет в кабинет, за да го прегледат, да му направят рентгенова снимка и да му поставят диагноза – изкълчен крак. 

Той се е контузил на сцената на шоуто, изпълнявайки „номера” си с песен на Джордж Майкъл. Журито разкритикува актьора, че не се е справил добре с образа. Оказва се обаче, че той е имал сериозно основание за това, а именно – болката, която е изпитвал. Причина за контузията му е на пръв поглед безобидно стъпване накриво. Резултатът обаче е няколко седмици с шина на крака и препоръки за почивка, каквато актьорът не може да си позволи. Той има договор с шоуто, от който не може да се откаже. Освен това графикът му е пълен с представления, репетира и нов спектакъл в Народния театър, чиято премиера е съвсем скоро.

Никой в „Капките” не знае как Юруков и успял с нищо да не издаде в живото предаване, че кракът му не е наред. Пред публиката той не си позволи нито да куцука, нито да охка, нито да се оплаче. Че има проблем, стана ясно единствено от думите на колегата му Славин. В края на предаването младият певец гласува в полза на Иван с мотива, че е „имал инцидент на сцената”. Така и обаче не стана ясно колко сериозен е бил този инцидент. 

Актьорът е изкарал поне 3 часа на крак, преди да стигне „Пирогов”. Вместо да потърси лекар веднага след контузията, му се е наложило да изчака края на предаването, за да не наруши договора си.