Тази седмица, Big Brother ще даде нова седмична мисия на съквартирантите. Тя ще се казва „Сляпа седмица”. Ще бъде разделена на няколко по-малки мисии, които ще формират крайния резултат.
 Както се досещате от името й, оцелелите от Страшния съд съквартиранти ще трябва да живеят, работят и изпълняват задачите на Big Brother, с превързани очи – на сляпо. След като незрящата Мила напусна къщата, съквартирантите ще имат възможността да се поставят поне за няколко дни на нейно място.
Междувременно различни страсти се разгоряха между отделните съквартиранти. Около Георги отново се заформя любовен триъгълник. Момчето, живяло в Англия, твърди, че не е толкова консервативен, колкото повечето българи и че след като от 2 месеца не е имал сексуални контакти, вече би могъл да оправи Таня и Мартин, без значение. Така той обясни, грубото си, понякога, отношение към точно тези двама свои съквартиранта. Георги разкри, че се опитва да ги отблъсне, защото мераците му към двамата излизат извън контрол.
” ...бих те изплющял Марти....въпреки, че не съм гей”. Обърна се Жоро към нежния младеж от Харманли, докато Таня се обиди, че изгората й може да я сравнява с един мъж. Тя много се разстрои и отиде в спалнята да се усамоти, докато Георги продължи да разкрива интимните си мисли и желания, насочени към Таня и Мартин.
По късно, обаче Жоро отново се обърна към Мартин, с вулгарно определение за неговата сексуална ориентация, младият сервитьор се вбеси и вдигна скандал на бившия градинар, че го обижда.
Така опитите на Георги да отблъсне двата си обекта на желание спорадично се увенчават, но е ясно, че и Таня и Марти не могат да стоят дълго настрана от плейбоя.
Междувременно ставаме свидетели на нова искра, прехвърчаща между Владо и Иванина. Американският банкер предложи на русата хубавица да й купи билет до Чикаго, за да му дойде тя на гости. Иванина беше малко объркана от внезапното внимание към нея. Владо й сподели, че винаги я е харесвал, защото е изключително красива и би бил най- гордият мъж ако тя му дойде на гости в щатите. Иванина остана поласкана и учудена, но все още не е отговорила на поканата.
След като вчера стана ясно, че Камен напуска шоуто, всички дружно го изпратиха. Цецо и  Иван се изявиха като говорителите на групата и с типичния и за двамата патос пожелаха на младия плевенчанин успех и попътен вятър. Иван сподели още наблюдението си ,че „ ...умните хора никога не се харесват на хората.” Цветан прочувствено отправи към Камен най- добри пожелания, защото той му е бил фаворит и го обича.
Междувременно другите съквартиранти вече са в треска кой ще излезе от къщата днес. Самие се надява това да е Даниела, защото вдига голяма врява, а другите от червената група- Таня, Владо и Марти са й много мили. Таня , прегърнала Георги ,разкри пред него страха си да не бъде изгонена днес, защото има още какво да изживее в къщата. 
Камен имаше мисия от Big Brother, да скрие кутия с 4000лв. някъде в къщата. Според правилата на мисията, ако той бъде изгонен може да предаде мисията си на съквартирант по негов избор. Този човек ще трябва да продължи мисията до края на шоуто или до своето излизане от къщата, когато съответно ще предаде „щафетата” на някой друг. Днес Камен избра, бай Иван да поеме неговата мисия. Как хотелиерът от Варна ще се справи със задачата, предстои да видим в следващите епизоди на Big Brother 4. /БЛИЦ