Стоянка Мутафова е имала тежка бременност с дъщеря си Муки. Това разкрива актрисата в първия епизод на специалния проект на предаването "Горещо" - "Майките" тази събота.

Бременността на Стоянка Мутафова е много тежка – от първия до последния ден тя не може да хапне нищо друго освен ябълки и един ден, когато вече е в смия месец, й се случва нещо неприятно, което става причина за преждевременната поява на дъщеря й. Още от самото начало тя много се страхува от раждането, но то минава бързо и леко. „Много ме беше страх!... Аз родих по пътя дето се вика! Осмаче се роди – нищо не разбрах! Само виках: Ще живее ли горкото, ще живее ли?... То беше недоносеничко такова, малко – две кила се роди... Боже, викам, какво ще стане това – джудже ли ще бъде, какво ще бъде?!”, разказва Стоянка Мутафова.

Отношенията между майка и дъщеря са сложни. „Ние не можем заедно, не можем и разделени! Провеждаме някаква странна борба!” - признава Муки и обяснява това със съдбовната връзка, която имат и която се появява след развода на родителите й. Стоянка Мутафова цял живот помни деня на развода, когато четиригодишната Муки, преживяваща тайно в душата си този момент и най-вече заплахите от страна на семейството на баща й, че ще я вземат от майка й, я чака до късно през нощта и я посреща с въпроса: „Майко, на кого ме дадоха?” Муки е на шест години, когато майка й среща голямата си любов Нейчо Попов. „Аз в цялата си младост търсих да срещна човек като чичо Нейчо! Такъв човек не срещнах в живота си!” – споделя Муки, а смъртта му е голям срив и за двете.

Приличат ли си по характер майката и дъщерята? И двете имат нещо много общо и смятат, че сблъсъците между тях се дължат именно на това. „Ние сякаш изкарахме един брак!” – признава Муки, която е сигурна, че и в предишен живот са били заедно, но тогава тя е била майката. Двете заедно преодоляват опасните си премеждия – Муки пада тежко по стълбите, а Стоянка Мутафова поглъща по погрешка „Каналин” – и пак заедно споделят най-хубавите моменти в живота си – обявяването на Стоянка Мутафова за „народна” и сватбата на Муки с гръцкия й съпруг Никос Митрополу. БЛИЦ