Ели, Никол, Валя и Елия от превърналата се в тотален хит група 4 Magic  влизат в звукозаписното студио за дебютния си сингъл със суперпродуцента Крис Трейс.

 Четирите гласовити пловдивчанки, които в края на миналата година спечелиха петия сезон на X Factor, ще работят с автора на абсолютния хит  “The Violin Song” в студиото му в Румъния.

Парчето, с която Трейс направи световен пробив в музиката, е с мотиви от “Втора песен за из пътя“ на композитора Николай Кауфман в изпълнение на хор “Мистерията на българските гласове“. През 2016 г. песента оглавяваше официалната еърплей класация у нас за осем поредни седмици, класира се на шеста позиция в годишния чарт и заемаше челно място в класацията на Shazam в Румъния, България, Турция, Гърция, Кипър, Украйна и други. Към момента видеото на The Violin Song, заснето на българското Черноморие, е с над 60 милиона гледания в YouTube.  

Крис Трейс-Monoir приел предложението на Вирджиния Рекърдс да работи с 4Magic, след като чул изпълненията им в X Factor.

“Когато чух момичетата, бях силно впечатлен, предизвикателство e за мен самия да опитаме нещо заедно, защото наистина вярвам в младите и свежи таланти като тях. А и много харесвам българския фолклор, който е близък до румънския, мисля, че ще се получи интересен проект“, казва Monoir.

Като артист и продуцент той е работил с редица популярни изпълнители, сред които Alexandra Stan, Bianca Linta, Smiley, Costi Ionita, Marius Moga, Deepcentral, Delia и Elena Gheorghe.

 “За нас е огромна чест и сме изключително щастливи, че ще запишем първата си песен именно с Monoir! Преди участието ни във формата дори не сме мечтали за подобна възможност. Надяваме се, че с резултата от тази колаборация ще оправдаем доверието на публиката, която ни подкрепяше през цялото време”, споделиха и пловдивчанките.

Веднага след завръщането си от Румъния 4 Magic ще заснемат и първата си професионална фотосесия, а екипът на Вирджиния Рекърдс ще стартира подготовката на видеоклипа към дебютния им сингъл, съобщава Нова телевизия.