Капка суета няма у Венелин Петков! Бившият водещ на bTV новините и настоящ шеф на информационните емисии на частния национален канал ходи с едни и същи дрехи вече близо четири години. 

Щом времето навън е хладно, той се носи из София с кафявото си яке „на баклавички” и някой от двата си чифта любими сини панталони. С този ансамбъл той е и на работа, и на пазар и на интимни срещи, твърди "Уикенд".

„Нито съм вещоман, нито държа да съм в крак с модата, та да си купувам постоянно нови и нови тоалети. Имам какво да облека, а за подмяна на някоя от дрехите си се замислям, само ако тя се скъса. Не облеклото прави човека, а това, което е в главата му”, обяснявал е журналистът.

Голямата си началническа заплата той предпочитал да харчи за книги, културни мероприятия и обогатяващи познанията му за света пътешествия.  Онзи ден папараци снимаха 46-годишния Венко в станалия традиционен за него комплект от кафявото му яке и поръбен син панталон – тип ученически.

Новинарят вървеше пеш в района на Малкото НДК, където са разположени студията и офисите на телевизията му. Пътьом Петков забеляза кола, шофьорът на която беше негов стар приятел. Тв босът махна енергично за поздрав, а човекът зад волана тутакси спря автомобила и излезе от купето за ръкостискане и кратък разговор.