„Откраднат живот” може да се прехвърли от телевизорите в Зала 1 на НДК. Това прогнозира продуцентът Евтим Милошев. Думите му бяха изречени пред журналисти в полушеговит тон, но нищо чудно сериалът скоро наистина да се прожектира в най-престижната културна институция в България, тъй като качеството на новия шести сезон почти се доближава до нивото на доброто европейско кино, пише "Уикенд".
Няма да е лъжа, ако се каже, че поне първият епизод на новия сезон няма почти нищо общо с досегашния вид на поредицата. И по визия, и по монтаж, и по внушение, и по начина, по който тече целият разказ, прилича повече на европейско кино отколкото на бързо сниман и монтиран бг сериал. Историята се развива основно на психологическо ниво и разказва какво се е случило с изчезналия в сезон 5 герой на Юлиан Вергов. Той се среща в Германия с току-що събудилата се от кома своя съпруга и прави опит да я върне към живота. Докато се грижи за жена си, живее между настоящето и спомените, води битки със самия себе си, а единственият му приятел е бутилката с алкохол.  

Вергов се справя изключително добре с образа си на доц. Виктор Банков, но колежката му Ана Пападопулу е меко казано блестяща като съпругата му Ева. В началните кадри тя изглежда буквално като „живия труп”, постепенно започва да се връща към реалния живот – до момента, в който осъзнава, че детето ѝ е мъртво. Емоцията, която актрисата успява да предаде за няколко секунди на екран, е толкова силна и въздействаща, че ако не беше в бг сериал, а в англоезичен кинофилм, вероятно щяха да я номинират за „Оскар”. Още по-големи стават заслугите ѝ към сериала, когато се вземе предвид фактът, че е имала само два дни, за да се готви за ролята. За съжаление, участието ѝ в „Откраднат живот” няма да е продължително. Евтим Милошев обясни, че героинята ѝ има „изключително трагична съдба”, заради което бързо отпада от списъка на главните действащи лица.  

Поредната „мечка” в сериала този сезон е Владо Карамазов. Той влиза в действието с почти клошарска визия, после става ясно, че участва в улични боеве, а накрая – че всъщност е лекар. Героят му очевидно ще претърпи множество метаморфози и със сигурност ще застане в центъра на някоя вълнуваща любовна история.  

Първият епизод бе представен пред журналисти седмица преди старта на поредицата. Вергов използва повода, за да обясни защо е напуснал продукцията в сезон 4 и се връща чак сега. Оказва се, че сезона е бил обмислян като финал за поредицата, затова актьорът поел други ангажименти след края на снимките. Заради огромния зрителски интерес обаче Нова тв поръчала продължение. Идеята била Вергов да се върне, но вече нямало никакъв начин да го направи. Именно затова пропуснал сезон 5, но се връща в 6-ия, и то заедно с най-близките си приятели Владо Пенев и Владо Карамазов. Този път телевизията очаква унищожителен рейтинг и още от сега е поръчано продължение. В случай обаче, че очакванията не бъдат оправдани, проектът ще бъде прекратен.  

Любопитен факт е, че в първия епизод влиза актьорът Димитър Баненкин, който има главна роля и в сериала на bTV „Скъпи наследници”. Това означава, че зрителите ще го гледат едновременно и по двата канала, което се случва изключително рядко, тъй като телевизиите обикновено сключват договори с актьорите, в които им забраняват изяви при конкуренцията. Баненкин е германският лекар, който се грижи за героинята на Ана Пападопулу. Заслуга да го изберат за тази роля вероятно има добрият му немски език, усъвършенстван през годините, в които е живял в Германия.  
Новият сезон тръгва на 11 септември. За най-запалените фенове първият епизод ще бъде прожектиран в Дома на киното в София, а след края му ще има среща със звездите на поредицата. По същата схема протече и закриването на предишния – пети сезон. Евтим Милошев обеща, че ако всичко върви добре, по Коледа „Откраднат живот” ще се излъчва в Зала 1. Дали ще стане така, зависи единствено от рейтинга на сериала.