Владо Пенев свали потурите и синьо-сивкавите сака и палтенца, с които се движеше години наред, и вече основен цвят в тоалета му е червеният. С новите си алени яке, шапка и маратонки белобрадият бивш министър изглежда доста по-спретнат, а има и имидж като на Дядо Коледа. 

Екранният проф. Асен Цонев от „Откраднат живот” е и поотслабнал тази зима. Вталяването си личи най-вече в краката му – преди баджаците му бяха доста по-обемни, а сега са като на спортист. Днес е абсурд актьорът да тежи 120 кила, както в недалечното минало - максимум 100 кг е. 
С новия си имидж Пенев дефилира преди дни в идеалния център на столицата, пише 'Уикенд". Актьорът отскочи до магазин от веригата „Билла” на ул. „Славянска беседа” и напазарува месце за вкъщи. Владо се насочи директно към хладилните витрини, отрупани с всевъзможни мръвки. Оттам взе две тарелки с охладен телешки стек, след което се запъти към касите, за да плати покупките си. 

Владо Пенев замяза на Дядо Коледа

Следваща спирка по маршрута му беше магазин за плодове и зеленчуци. В зарзаватчийницата актьорът напълни торбата си с домати, краставици и банани. После продължи пеш към дома си на ул. „Иван Вазов”.  Ако Пенев обръсне брадата си, ще се подмлади минимум с 10 години. Той обаче категорично отказва да махне четината си, с която се сдоби още по времето, когато играеше комисар Попов в кримисериала „Под прикритие”.