От тази вечер в Music Idol 3 стартират театралните кастинги. В три поредни епизода зрителите на bTV ще видят изпълненията на одобрените таланти в няколко кръга. Всеки ден кандидат идолите ще трябва да се справят с различни задачи, а след края на всеки тур една част от тях ще напускат шоуто. Талантите ще трябва да се справят с акапелни изпълнения, представяне на песни със съпровод на пиано или синбек, както и демонстриране на вокални възможности в квартет или трио.
За първи път в българските издания на формата правилата на театралните кастинги ще бъдат променени. Това ще доведе до драматични моменти при представянето на някои от кандидатите пред журито.

В петък ще станат ясни имената на двайсетте участника, които от понеделник ще се борят за място сред финалистите на шоуто.

В епизодите с театралните кастинги журито отново ще изненада талантите, които до последният момент няма да знаят какво им кроят Мария, Фънки и Дони, а зрителите на bTV ще разберат каква ще бъде съдбата на трио “М”. /БЛИЦ