Попълнете търсена ключова дума или фраза

Български експеримент с пиян шофьор показа жестоката истина за алкохола и шофирането ВИДЕО

https://blitz.bg/layfstayl/skorost/blgarski-eksperiment-s-piyan-shofor-pokaza-zhestokata-istina-za-alkokhola-i-shofiraneto-video_news796134.html Blitz.bg

Вижте по какъв начин влияе алкохолът на организма и ЗАЩО НИКОГА не трябва да пием и да шофираме

София, България 27 Ян. 2021, 15:39 897 прочита 0 коментара

Алкохолът и наркотиците зад волана са голям проблем. Много често именно те са причината за тежки пътнотранспортни произшествия, които дори водят до загуба на човешки живот. 

Мнозина имат високото самочувствие, че от едно-две малки питиета нищо няма да им стане и сядат пили без да мислят зад волана, надявайки се, че няма да има никакъв проблем.

За да се види реалният ефект от употребата на алкохол при шофирането Bri4ka.com заедно с Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата” направи експеримент. Той се състои в това, човек ще бъде черпен по едно питие през 20 минути до пълно напиване, като след всяка една чашка шофьорът ще трябва да премине по специално подредено трасе без грешки и с отчетено време.  

Цифрите, които ще видите на дрегера са истински, а това което пие не е ВОДА! Вижте по какъв начин влияе алкохолът на организма и ЗАЩО НИКОГА не трябва да пием и да шофираме.

В България закона позволява 0.5 промила. Това обаче обърква хората, защото си мислят, че това е една бира или едно малко, но в кръвта може да има друг остатък от лекарства или от друг ден. При диабетиците, такива промили може да покаже дори заради самата болест.

Също така е илюзия, че интензивните упражнения изкарват алкохола по-бързо от тялото. Но единственото нещо, което разгражда алкохола, е времето, като човек трябва да си почива. 

Алкохолът започва да действа след 10-тата минута на приема. Също така той води до по-голяма самоувереност, а това пък води до погрешна преценка и неправилни маневри. 

 

Да се върнем на експеримента. Той дава резултат още от първия път. След едното малко питие дрегерът дава резултат от 0.56 промила. Това е отнемане на книжка за 6 месеца и сериозна глоба. Следва грешна преценка при взимане на завои, един свален конус и затруднено паркиране - имаме чукната кола. 

За да видите как приключва експериментът, посетете auto.blitz.bg. 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам