Търсенето на новото Bugatti Chiron е доста по-високо от очакванията. До момента компанията е получила 220 поръчки, което означава, че тиражът е изкупен за три години напред. Въпреки това фабриката в Молсхайм не забързва дейността си, пише факти.бг.
Там всичко се прави по план, за да може хиперкарът на хиперкарите да стане съвършен. Общото планирано количество автомобили от модела Chiron е 500 бройки, като ежегодно се правят по 70.

Още нещо любопитно е, че два напълно еднакви автомобила няма да има. От компанията предлагат 22 екстериорни разцветки и 31 различни цвята кожа за салона плюс още осем типа алкантара.

Производството протича в няколко различни стадия, като голяма част от работата се прави на ръка. Първоначално се формира карбоновият монокок, а след това, в продължение на три седмици върху него се нанасят ръчно осем слоя боя.

Работата върху един автомобил се извършва от 20 служители на Bugatti, които сглобяват 1800 детайла. След като всичко е готово хиперкупето с мощност 1 500 конски сили се тества, както на стенд, така и на полигон.

Средно от поръчката на един екземпляр до изцяло готовата кола изминава около половин година. Ще припомним, че цената за това автомобилно творение е 2.4 млн. евро. Вижте част от работния процес.