Всеки ден милиони коли се движат по улиците на София. Някои са супер бързи, други много малки, трети завидно икономични, четвърти като излезли от автоморга, но има една, която спокойно може да спечели конкурс за екстравагантност и тунинг.

Често в социалните мрежи се появяват снимки на въпросния автомобил, а под тях валят коментари и лайкове. Потребителите се шегуват, че е възможно автомобилът да влезе в следващия филм от поредицата „Бързи и яростни“, или някой друг филм за яки коли.

Наскоро и операторът на БЛИЦ засече колата на столичен булевард, а надписът „Нестабилен“ ни накара да издирим собственика на колата, за да ни разкаже за нея и себе си.Зад волана на маскираното BMW E36 стои 27-годишният Крис Лободов. Той е кореняк софиянец, завършил е гимназия с ЗИЧЕ (Засилено Изучаване на Чужди Езици) и Икономика. А към днешна дата се занимава с голямата си страст автомобилите и всичко, което е свързано с тях - ремонти, авточасти и джанти и т.н. Що се отнася до колата, тя се оказва по-известна, отколкото предполагахме – вече се е появявала в музикален филм и явно е въпрос на време да стане главен герой в някой касов филм.


Крис Лободов


Крис с колата

Но ето какво разказа самият Крис на въпросите на БЛИЦ:

- От кога имаш тази кола и BMW ли е твоята марка?
- Колата я имам от вече почти 2 години! В моите ръце претърпя сериозни екстериорни и интериорни промени, тъй като е била доста неподдържана и занемарена от предишните собственици. Хората, които ме познават знаят за какво става въпрос, а пък тези, които са минали по този път с промени в техните автомобили, знаят още по-добре! Ииии... Да! БМВ е моята марка!


Колата преди

 


Колата сега

 


Колата преди


Колата сега

- Как се роди идеята за тунинга? Защо точно в жълто, сиво и черно и в този принт?
- Историята е малко дълга за идеята, но ще се опитам да я разкажа на кратко. Купувайки колата, мислено исках да я продам след като я стегна и “напудря”, жаргонно казано. НО пудрейки я, започнах да си я правя като за мен и по мой вкус! Външният ѝ вид беше с други разцветки, но със същата идея за “камуфлаж”. А това е фолио, което режа на парчета по желани от мен форми, налагам ги на колата и преценявам къде най-добре ще паснат на детайлите. С две думи си създавам проекта на момента. Небезизвестните фотографи на марката БМВ “The Power Crew” ми направиха страхотна фотосесия през лятото на 2016 година. Камуфлажът доста нашумя след фотосесията! Не искам да кажа, че аз съм открил “топлата вода”, но доста коли след това са с такава или подобна визия. Даже лично аз съм направил 4 с подобен стил. Година по-късно се реших да ѝ сменя разцветките, именно заради това, че жълтото ми е любимият цвят! А графитеното сиво и черният мат са по мой вкус за контраст.


Така е изглеждала колата преди 


Кола, която Крис е правил


Кола, която Крис е правил


Кола, която Крис е правил


Кола, която Крис е правил

- Автомобилът лесно се забелязва, заглеждат ли те често по улиците и какво ти казват приятелите?

- Аз го направих с цел “маскировъчен”, да не се забелязва, а то какво стана – обратното (смее се). Да, автомобилът определено се откроява и постоянно го заглеждат. Имал съм безброй закачливи и шеговити ситуации, предложения за покупка, снимки, както и такива за състезания. Някак си свикнах и по-малко обръщам внимание, Та даже и на моменти ми става неудобно. Но в интерес на истината колата я направих така, за да може на мен да си ми харесва. А относно приятелите- те вече чакат друго развитие по колата, а именно да увелича мощността на двигателя. А и аз съм си го наумил, че ще го направя и... ще го направя. Ще я турбинирам!

- Каква е историята на надписа „Нестабилен“?
- "Аз съм Стабилен, колата е Нестабилна!" (смее се). На всеки така отговарям. Интересно е и различно и олицетворява колата ми. Това ми е прякорче от доста време, да не кажа от дете - още когато играхме на компютърни игри от незабравимата за нашето поколение “Counter Strike”.

- Как се достигна до участието в клипа „Огън в кръвта“?
- Относно участието в клипа “Огън в кръвта” е “виновна” Бойка Зарева - регионален представител на БМВ Клуб България за град София! Тя организира и събра автомобилите в клипа. 

 

Цанка ДОНКОВА, БЛИЦ