Поредно признание за поета-колекционер Ангел Симеонов, създал първия в света хотелски комплекс - музей на изящните изкуства.

Бизнесменът е един от най-големите колекционери на съвременно българско изкуство. В двата му хотела – „Анел“ в София и Созопол е разположена огромната му колекция от картини, пластики и скулптури, а подобна изложбена площ няма аналог не само у нас. Ангел Симеонов е и поет – пише стихове от дете, като е наследил дарбата от своя баща.

"Добре дошли в Арт комплекс Анел – Созопол. Това е един от най-големите колекционери на съвременно българско изкуство. В двата му хотела Анел в София и Созопол е разположена огромната му колекция от картини пластики и скулптури, а подобна изложбена площ няма аналог не само у нас. Ангел Симеонов е поет, пише стихове от дете, като е наследил дарбата от своя баща.

Неговите стихове стават текстове на песни, влезли в репертоара на най-добрите певци на България – Васил Петров, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и др. Аплодисменти отново за нашия домакин", споделя известната журналистка и пиар Патриция Кирилова.
 
"Добре дошли в бутиковия Арт комплекс Анел. Намираме се на едно от най-живописните места на нашето Черноморие. Местност „Колокита“ – природен феномен с десетки фиорди. Намираме се на място свято, магнетично, поетично – място целунато от Бога - величественият нос Христос. Тук се срещат всички стихии. Тук отново започнах да пиша поезия. Написах много книги, десетки мои стихове станаха текстове на песни, изпяти от известни изпълнители", разказва самият Ангел Симеонов.

Прочита стих.:
Нос „Христос“
Заспа морето в синя тишина.
Рибарска лодка мрежите събира.
А времето е спряло във нощта,
която под едно крило прибира
и хора, и съдби,
мечти, родени под звездите.
И само вятърът шепти,
задъхан, лунната си песен,
преди да стихне уморен
и да изгасне край скалите.
 
В самотен мрак брегът заспива,
потъва в синя тишина –
любов, и болки и съдби
събрал в едно, в една мечта:
Тоз светъл миг да продължи,
да греят вечно тук звездите
и вятър тихо да трепти,
да пее нежната си песен
за този бряг, за този нос,
наречен някога „Христос“.

Започнах строителството на селището през далечната 2006 година. В основите вградих сърцето си, а моите мечти в комините. Оттогава събирам и тази уникална за нашата страна скулптурна експозиция, съставена от известни произведения на най-бележитите творци на изобразителното изкуство и на духовната ни култура.

В комплекса са експонирани живописни платна на големи известни маринисти и на стари майстори, на майстори на четката от талантливото поколение от 60-те и 80-те години на миналия век и съвременни художници.

Така Анел, както бе споменато е единственият хотелски комплекс, музей на изящните изкуства в света.

Уважаеми дами и господа,

Изпращаме един не лек туристически сезон и се готвим за следващия. Желая на всички ви бодрост, здраве и добри финансови резултати в нашия тежък и неблагодарен туристически бранш.