Вероятно мнозина са чували историята за отдадения на заниманията си професор по археология, който отива до другия край на света, за да открие едни от най-старите и значими артефакти в човешката история.

Американецът Хайръм Бингам, за когото се смята, че е вдъхновител на образа на Индиана Джоунс, посвещава живота си на легендарно откритие, което е вероятно най-голямата туристическа атракция в цяла Южна Америка. Преди него то е известно в историческите кръгове единствено като място, което испанските конкистадори са си измислили в техните многобройни истории за завладяването на Южна Америка. 

Бингам имал огромното желание да покаже че това място, както и много други, построени от инките, не са само детски приказки. 

В последното десетилетие, обаче, по-привлекателна за туристите е не толкова скритата високо в планините историческа забележителност, колкото тайните пътища, водещи до нея. Наскоро беше открит таен мост, изграден изключително хитро, който е толкова опасен, че е затворен за туристите. Каква е причината за това и къде се намира мистериозното съоръжение - вижте на pochivka.blitz.bg!