Спринтьорката Кари, компютърната специалистка Ганка или комбинативният режисьор Зоран - кой ще вземе голямата награда от 150 000 лева от „Сървайвър“ ще стане ясно на големия финал, който стартира на живо. Предстоят инфарктни часове, в които тримата ще преживеят екстремни емоции.

Победителят ще бъде избран след гласуване на журито, в което влизат отпаднали участници от настоящия сезон на „Сървайвър“. Всеки от тях има свой любимец, когото ще подкрепи. При равни гласове, вотът няма да бъде повторен, а най-достойният за приза и титлата „Последният оцелял“ ще бъде определен от зрителите.„Сървайвър“ стартира преди повече от два месеца на Филипините с двайсет участници, убедени в своите способности да оцелеят сред дивата природа. Осем от тях отпаднаха, девет станаха членове на журито, но само трима стигнаха до финала.

Кари, Ганка и Зоран се добраха до него след изтощителни игри за директна елиминация, които изискваха максималната им мобилизация. В тях те впрегнаха амбициите си и да действаха хладнокръвно. През целия сезон спринтьорката, компютърната специалистка и режисьорът демонстрираха физическа издръжливост, показаха стратегическо мислене и успяха да се адаптират в непознатата, конкурентна среда.

Друга изненада е, че водещият на риалитито Владимир Карамазов ще посрещне 43-тия си рожден ден именно на финала. Това става ясно от негов пост в социалните мрежи.