Ежедневната консумация на един плод помага за подмладяване на тялото и забавя процеса на стареене. Това показват резултатите от скорошно проучване, извършено от британски учени от Norwich Food Research Institute.

Витамините и някои други елементи, съдържащи се в този плод, са особено полезни за женското тяло.

Смъртоносно! Тези 5 инфекции идват от здравословната храна, а ни убиват

Според експертите ежедневната консумация на ябълки, постепенно освобождава кожата от влиянието на свободните радикали. Това са нестабилни атоми и съединения, които под действието на агресивни окислители, увреждат жизнените структури на тялото, пише actualno.com.

До 1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри! Бонусите са важни!

Но веществата, съдържащи се в ябълките, забавят окислителните процеси в човешкото тяло.

Този резултат се постига благодарение на флавоноидите и полифенолите, които се съдържат в изобилие в ябълките. Тези съединения въздействат върху процеса на стареене, като го забавят и подобряват работата на сърдечно-съдовата система.

Учените стигат до извода, че жените, които ядат редовно ябълки, изглеждат със 17 години по-млади. В този случай става въпрос не само за кожата им, но и за други системи на тялото им.

Междувременно изследователи от Нюйоркския университет установиха, че яденето само на една прясна ябълка всеки ден помага за намаляване на риска от рак до голяма степен.

Експертите напомнят, че не само ябълките могат да имат положителен ефект върху организма. За да останете здрави, яжте поне пет порции различни плодове и зеленчуци всеки ден.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук