Крушата не пада по-далеч от дървото и след някоя година водещата Венета Райкова ще има пряка конкуренция на литературните си постижения. 9-годишният син на телевизионерката Патрик е тръгнал по стъпките й и вече е започнал първия си роман. Момчето е решено на всичко, за да стане автор на книги също както майка си и работи здраво над това, пише "Уикенд".
Преди време самата Венета издаде, че би се гордяла детето й да е писател като нея. Виждала в него потенциал, а и преподавателите му забелязвали интереса му към книгите. „У дома постоянно се чете. Почти не гледаме телевизия, а за безсмислени занимания никой не губи време”, издавала е Райкова за методите си на възпитание на единствения си наследник.  

Още когато научила, че ще е родител, тя си обещала да предпази детето си от порозите на нашето време – твърде много ненужна информация, поп култура и липса на ценности и интереси. Това решила да направи, като зароди в малкия желание да чете книги от съвсем ранна възраст. В началото започнала да го приспива всяка вечер с приказки, а когато Патрик се научил да чете, този ритуал се променил, като той я изненадвал с разкази преди сън. 
„Всеки родител изгражда сам в детето си предоставите за правилно поведение. Ето, у нас не се слуша чалга, а синът ни може да ни види почти постоянно с някоя книга в ръка”, допълва водещата.  

Двамата с момчето дори имали ритуал – всеки уикенд отскачали до най-голямата столична книжарница, където пиели чай и си избирали книги за през седмицата. Това време толкова се харесвало на Патрик, че дори по празниците той настоявал с майка му да са в книжарницата, вместо по гости на приятели или обиколка на моловете за подаръци.  

За сега малкият явно е решил, че писателската професия е подходяща за него и й се е отдал изцяло. Освен, че имал написани няколко разказа, готвел да напише роман, а за него имал дори своя корица. Бил я изработил в момент на вдъхновение, когато бил почти готов да го издаде. Венета обаче го убедила да отложи още малко във времето. Произведението все още трябвало да узрее и да реши дали няма още какво да бъде допълнено към него. Освен тези наставления тя нямала други към сина си. Не искала по никакъв начин да спира неговия порив да работи с думите, пък макар и още толкова малък за подобна сериозна работа.