Венета Райкова само ще спечели от развода си. Водещата на „Папараци”, която подаде документи да се раздели официално с мъжа си Тихомир още в началото на годината, ще задържи апартамента, в който семейството живя през последните близо 7 години и всички скъпи придобивки в него, пише "Уикенд". 

В същото време бившият брадър ще трябва да живее на квартира, докато с жена му не успят официално да документират свободата си. 

Жилището, което бившите съпрузи обитават от почти началото на съвместния си живот, се намира в затворен комплекс. Пазарната му цена е около 100 000 евро, но това, което наистина е ценно в него и вдига стойността му, са допълнителните придобивки. Преди време Райкова се опита да продаде апартамента и тогава на светло излязоха десетките удобства, с които се е обзавела за всички години живот под един покрив с Тишо.

На няколко снимки, пуснати в агенцията за имоти, си личеше, че семейството предпочита пищното и марково обзавеждане на стаите. Сред скъпотиите, за които Венета и Тишо са харчили сериозно, са вана с джакузи за почти 20 бона, полилеи за по 1500 лева, дивани и кресла от италианска дизайнерска къща и какви ли не луксозни и екстравагантни интериорни решения. За покупката им водещата възложи на бившия си вече съпруг да събере средствата. Това била и неговата инвестиция в общото им жилище, което иначе се водело изцяло на нейно име. Така при раздялата им Райкова не губела нищо в подялбата на собствеността им. Дори съвсем ясно печелела всички невъзможни за преместване вещи на Тишо. 

Няма как да се откачат полилеи, да се вадят вани и други вградени удобства, за това Тишо й ги остави без никакви разправии. От своя страна Венета няма да иска да делят нищо, което двамата са придобили по време на брака си. Тя не смята да го крънка за пари, а само да получава достойна издръжка за сина им”, изясняват ситуацията запознати с положението. 

Брадърът обаче далеч не смята да се мине при развода и да даде на бившата си повече, отколкото тя заслужава. За това и въпреки че не се радвал особено на идеята да живее под наем, не се и замислял да купува нов апартамент, в който да се настани. Щял да почака, докато не получи свободата си. Чак след това вече обмислял да изтегли кредит и да вложи останалите си средства за свой ергенски дом. Така няма опасност имота да отиде при Венета според съдийското решение при развода им.